Izbori 2012

Blizu smo formiranja parlamentarne većine

Lider DS Boris Tadić obavestio je predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je koalicija okupljena oko DS blizu formiranja parlamentarne većine i da će Nikoliću za nekoliko dana dati punu informaciju o tome kada ona bude jasno formirana.

„Blizu smo formiranja parlamentarne većine i uveren sam da ćemo u narednim danima to i učiniti“, rekao je Tadić i dodao da se razgovori vode o ekonomskoj i nacionalnoj politici, EU, pregovorima sa MMF. On je ponovio da koalicija okupljena oko DS razgovara sa svim strankama osim sa SNS i DS S.

„Nije bilo nijednog minuta pauze po završetku parlementarnih izbora, svi sa svima razgovaraju, SNS pokušava da dogovori svoju parlamentarnu većinu, a DS čini svaki napor da formira većinu koja će biti u interesu građana“, rekao je Tadić posle konsultacija.

Na pitanje zašto je sastanak sa Nikolićem trajao samo 15 minuta Tadić je rekao da je delegacija DS predsedniku Srbije u pet minuta iznela sve što je imala, dodajući uz osmeh da su oni „efiaksan politički sistem“.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je konsultacije sa parlamentarnim strankama o formiranju vlade, započeo pre dva dana razgovorom sa predstavnicima koalicije „Pokrenimo Srbiju“.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Kvalitet vazduha

Send this to a friend