Izbori 2012

Nikolić ponudio Dačiću mandat

Predsednik Srbije i doskora prvi čovek Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić sastao se sa juče sa liderom socijalista Ivicom Dačićem i zvanično mu ponudio mesto mandatara u budućoj vladi, saznaje „Blic“ u Predsedništvu.

Ivica Dačić, kako se navodi, nije dao konkretan odgovor Nikoliću, već je rekao da o tome treba da odlučuje Predsedništvo SPS. Dobro upućeni izvor „Blica“ kaže da će Predsedništvo SPS biti sazvano do petka kada bi i praktično trebalo da bude okončana dilema – koju će vladu Srbija dobiti.

List “Alo“ tvrdi da je dogovor naprednjaka i socijalista postignut, kao i da je Nikolić ponudio Dačiću i sve resore koje je SPS imao u odlazećoj Vladi sa Demokratskom strankom.

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je ranije danas za B92 da će “DS teško formirati novu Vladu Srbije”, kao i da “ima šanse da vladu formiraju naprednjaci”, ne precizirajući na osnovu čega to tvrdi, kao ni da li to znači da su naprednjaci postigli dogovor sa socijalistima.

„Ne mogu da govorim o svim detaljima i stvarima koje su nekima od nas poznate pošto nisu rezultat nečeg zvaničnog, već neforalnih saznanja“ rekao je Vučić.

Na neformalnom sastanku užeg rukovodstva SPS krajem prošle nedelje većina visokih funkcionera iznela je stav da u skladu sa izbornim rezultatima Ivica Dačić treba da bude premijer.

Međutim, kako kaže naš izvor iz SPS, to i ne znači da će zvanični vrh stranke doneti identičnu odluku. Dačić je lično, navodno, naklonjeniji vladi sa koalicijom oko DS i sa Borisom Tadićem, ali je spreman da odluku prepusti vrhu stranke.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Kvalitet vazduha

Send this to a friend