Građani reporteri Komšija reporter

U poseti Himedži i Osaka zamkovima

Naši sugrađani su tokom obilaska Japana obišli dva poznata dovorca, Hiedži i Osaka. Dvorac Himedži je kompleks japanskih zamkova smješten u mjestu Himedžiju u prefekturi Hyogho a koji se sastoji od 83 drvenih zgrada. Neformalno je poznat kao Hakurojō ilči Širasagijō („Zamak bijele čaplje“) koga je stekao zbog svoje bijele spoljašnjosti. Registrovan je od strane UNESKO-a kao jedan od prvih lokaliteta Svjetske baštine, a u decembru 1993. su pet građevina u okviru zamka označena kao Nacionalno blago. Zajedno sa zamcima Matsumoto i Kumamoto predstavlja jedan od „Tri slavna zamka“ u Japanu, te je najposjećeniji među njima. Dvorac Osaka je japanski dvorac kod grada Osaka. Dvorac je jedna od najpoznatijih japanskih znamenitosti i igrao je veliku ulogu u ujedinjenju Japana tokom šesnaestog veka perioda Azuchi-Momoiama.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend