Lokalne vesti

Evropski Dan bez automobila

Evropski Dan bez automobila biće prvi put obeležen i u Požarevcu u četvrtak, 22. septembra u okviru manifestacije Evropska nedelja mobilnosti koja se održava od 16. do 22. septembra.

Manifestacija je usmerena ka održivim vidovima saobraćaja i kretanja (vožnja bicikla, upotreba javnog saobraćaja-gradskih autobusa, pešačenja, vožnja rolera i dr.).

Centralna tema u 2011. je "Alternativna mobilnost".

Cilj ove akcije je da podigne svest, da edukuje građane o važnosti ekoloških vidova saobraćaja, a naročita pažnja će se usmeriti na najmlađe.

Evropska nedelja mobilnosti je godišnja kampanja održive urbane mobilnosti i ove godine obeležava 10 godina postojanja, sa namerom da podstakne gradove da uvode i promovišu alternativne vidove prevoza. U prošloj godini preko 2000 gradova u Evropi je uzelo aktivno učešće, a u Srbiji 16.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend