Društvo Lokalne vesti Naše pare

Gotova likvidacija. Šta ćemo sa pločama i diskovima?

Likvidacioni postupak nad preduzećem Radio Požarevac je okončan nakon tri godine. Celokupna imovina ovog medija, uključujući i dva objekta za koje ne postoji pravna dokumentacija procenjena je na nešto više od 2 miliona dinara. Postavlja se pitanje gde će završiti fonoteka koja nije zanimala one koji su popisivali imovinu.

Nakon neuspele privatizacije, Radio Požarevac je odlukom lokalne skupštine ugašen početkom oktobra 2016.godine i to nakon nepunih 39 godina rada. Ubrzo je pokrenut likvidacioni postupak koji je završen odlukama koje je požarevački parlement usvojio 19.novembra.

Ukupno procenjena pokretna i nepokretna imovina procenjena je 2016.godine na 2.079.428 dinara i ona je u vlasništvo i na dalje raspolaganje pripala osnivaču Gradu Požarevcu. Pored kancelarijske opreme i emisione tehnike, u vlasništvu radija bila su i dva objekta na Crvenom krstu i Memincu u kojima su se nalazili predajnici.

U objektu u kome se nalazio Radio Požarevac, u Takovskoj ulici pre tri godine je sve uredno popisano, čak i čiviluci. Diskutabilno je koliko ova imovina vredi danas, pre svega zbog oštećenja u samog objekta u kome se i danas nalazi.

S druge strane, postavlja se pitanje kakva je sudbina fonoteke koja nije zanimala popisivače. Kako kaže odbornica u skupštini Jelena Vinkić, a koja je nekada bila zaposlena u Radio Požarevcu, reč je o hiljadama gramofonskih ploča, kompakt diskova, traka i tonskih zapisa.

Član gradskog veća za kulturu i informisanje, Dejan Krstić kaže da ništa neće biti bačeno i da u gradskoj upravi razmatraju mogućnost da celokupnu fonoteku predaju Istorijskom arhivu.

Tehnička oprema koja je još uvek funkcionalna mogla bi da se iskoristi i preda Centru za kulturu, dodao je on.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend