Lokalne vesti

Grad isplaćuje dug Ljubičeva?

Razmatranje mogućnosti da se otplati dug koji JP Ljubičevo ima prema Dunav osiguranju jedna je od tema maratonske sednice gradskog veća u Pozarevcu.

Račun javnog preduzeća je blokiran zbog dugova prema Dunav osiguranju.

Dug Ljubičeva koji je nasleđen od preduzeća Poljoprivreda iznosi 63 miliona dinara. Jedna od ideja je da Dunav osiguranje otpiše polovinu dugovanja, a da grad kao osnivač drugu polovinu otplati u tri rate, 16,25 miliona ove godine, 8,1 milion naredne i 8,1 milion u 2013.godini uz deviznu klauzulu.

Dug od 63 miliona je nastao po dve sudske izvršne presude. U jednom sudskom rešenju glavni dug je iznosio 643 hiljade dinara, a od 1998. do danas zbog zakonskih zateznih kamata narastao je na 43 miliona dinara.

U drugom rešenju glavni dug je iznosio 7 miliona dinara, a zbog zateznih kamata od 2007. narastao je na 20 miliona.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend