Lokalne vesti

I dalje visoke koncentracije polena ambrozije

U prethodnih pet dana u vazduhu Požarevca izmerene su visoke koncentracije polena ambrozije, pokazuju rezultati merenja polena u vazduhu Zavoda za javno zdravlje.

Visoke koncentracije polena ambrozije očeukuju se i u narednom periodu. Od ostalih biljaka, prognoziraju se niske do srednje koncentracije polena konoplje i koprive, kao i niske koncentracije polena pelina, štireva, bokvice i trava.

Osobe alergične na polen ambrozije trebalo bi da se pridržavaju propisane terapije.

Tokom proteklih nedelju dana, u požarima širom Srbije izgorelo je 104 hektara šume i 1.400 hektara niskog rastinja, kažu u sektoru MUP-a za vanredne situacije.

Šef tog sektora Predrag Marić kaže da je najčešći uzrok vatrene stihije ljudski faktor.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend