Lokalne vesti

Koliko košta početak škole?

Početak nove školske godine roditelje prosečno košta od 4.000 do 5.000 dinara kada je u pitanju najosnovniji pribor.

Počela je Nova školska godina. U Požarevačkim knjižarama kažu da se najviše kupuje standardni pribor u šta spadaju rančevi, pernice, sveske, olovke, gumice, tj. ono što je svakom đaku potrebno za početak školske godine.

Cene svezaka kao glavnog repera za celokupnu školsku sezonu A5 formata kreću se od 14,90 do 250 dinara, dok su i rančevi prilagođeni svakom budzetu počevši od 690 dinara.

Deca od 1. do 4. razreda dobijaju spiskove potrebnog materijala od škola i roditelji se toga pridržavaju, dok su viši razredi prepušteni svojim mogućnostima i željama koliko potrebama,zbog toga što profesori nisu toliko zahtevni, prepuštaju deci da sami odaberu da li će kupiti veliku ili malu , skupu ili jeftinu svesku.

Veći je broj roditelja koji svojoj deci kupuje skuplji pribor u koji spadaju italijanske i španske sveske sa tvrdim koricama,dok je tražnja za jeftinijim priborom mnogo manja, kaže Vesna Cvejić iz knjižare „Bigz".

Sve češće su u upotrebi kreditne kartice, kao i ugovori preko sindikata, na koje se ljudi često odlučuju za kupovinu što podrazumeva plaćanje od 3 do 5 mesečnih rata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend