Lokalne vesti

Među zaraženima u Požarevcu nema zdravstvenih radnika, još dve novoobolele osobe

Među obolelima od koronavirusa u Požarevcu nema zdravstvenih radnika, a prema rezultatima do 2. aprila u Braničevskom okrugu registrovano je još dva slučaja obolevanja od virusa Covid19, potvrdila je za Boom 93 Ana Jovanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Prema njenim rečima obe novoobolele osobe su sa teritorije Požarevca i obe su iz bolnice transportovane za Beograd, dok u drugim opštinama nema novih zabeleženih slučajeva zaraze.

Pod zdravstvenim nadzorom u Braničevskom okrugu trenutno je 1606 osoba.

Do sada je na teritoriji okruga testirano 137 osoba, bez današnjeg dana, rekla je Jovanović.

Zaključno sa 2. aprilom u Braničevskom okrugu ima 8 osoba kod kojih je potvrđen koronavirus i to: 6 u Požarevcu od kojih su 2 osobe u kućnoj izolaciji, a 4 je na bolničkom lečenju, u Velikom Gradištu 1 pozitivna osoba, koja je u privremenoj bolnici na beogradskom Sajmu, ima blagu kliničku sliku i dve osobe u opštini Žabari koje su u kućnoj izolaciji i dobro se osećaju, od kojih je jedna laboratorijski potvrđena i jedan verovatan slučaj koji je u u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, ali se za njega se ne radi laboratorijska potvrda i evidentira se kao zaražena osoba. 

Kako je istakla Jovanović rezultati uzoraka koji su uzeti 3. i 4. aprila se čekaju. Danas su ponovo uzeti uzorci koji će biti poslati na analizu i za njihove rezultate takođe treba sačekati.

Prema rečima direktorke ZZJZ u Požarevcu je do sada registrovano 6 zaraženih osoba, međutim na današnjoj konferenciji koju su održali epidemiolozi, Predrag Kon je rekao da prema rezultatima od pre dva dana u Požarevcu je zabeleženo 13 zaraženih osoba.

U Podunavskom okrugu, tačnije u Smederevskoj Palanci zabeležena su tri nova slučaja Covid.19.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend