Lokalne vesti

Mladi i kompjuterske igrice

Mlade osobe danas sve više vremena provode za računarom. Duštvene mreze i onlajn igre najčešći su razlog sedenja pred monitorom.

Računar je osmišljen da razvije određene motoričke sposobnosti, da omogući lakšu komunikaciju, poveže ljude i ubrza razmenu informacija. S druge strane sati ispred monitora nepovoljno utiču na položaj kičme i jedan su od razloga za otuđenje i nemogućnost uspostavljanja lične komunikacije.

 

Mladi Požarevljani koje smo anketirali kažu da dobar deo dana provode za računarom. Roditelji uglavnom smatraju da njihova deca više vremena za kompjuterom troše na zabavu.

Sociolog Jadranka Vasić kaže da prednost računara leži u razvijanju sposobnosti brzog razmišljanja, ali da ima nepovoljan uticaj na snalaženje u realnom životu koji funkcioniše po sasvim drugim pravilima.

Društvene igre mogu da utiču dobro na refleksivna mišljenja ali ne i na način razmišljanja koji se zahteva u svakodnevnom životu, navodi Vasic.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend