Lokalne vesti

Mladi za čistiju i uređeniju okolinu

Omladina JAZAS-a privodi kraju akcije u okviru programa „Mladi su zakon“ a koje imaju za cilj uredjenje životne okoline.

Akcije se sprovode ne bi li se tokom evropske godine volontiranja mladima pružila prilika da sprovedu inicijative kojima se doprinosi unapredjenju života u lokalnim zajednicama.

U okviru programa mladi volonteri će u petak u selu Laznica postaviti kante za prikupljanje materijala za reciklažu stakla, papira, aluminijuma i plastike. U subotu će grupa volontera na prostoru Moravske lagune izvršiti sakupljanje otpada kraj reke Velika Morava, ovom prilikom takodje će prostor urediti trimerima od korova. U nedelju 25. septembra u selu Ždrelo biće izvršeno sredjivanje renoviranog Izvidjačkog doma.

Krajem septembra program „Mladi su zakon" biće priveden kraju akcijama u selu Brzohode gde će se raditi na uredjenju zapuštene sale Doma kulture i u Petrovcu na Mlavi gde će biti uredjen Centar gradjanskih aktivnosti rekao je za Boom 93 Zoran Jović ispred omladine JAZAS-a.

Sredstva koja su izdvojena za ovaj program iznose 500.000 dinara a finansria ga Ministarstvo omladine i sporta. Na teritoriji braničevskog okruga u okviru programa „Mladi su zakon" izvedeno je 5 akcija dok je na teritoriji čitave Srbije izvedeno 163 akcije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend