Društvo Lokalne vesti Naše pare

Montažna garaža dospela na sud, a kada će biti završena?

Radovi na izgradnji montažne garaže na parkingu u Takovskoj ulici i dalje stoje. U međuvremenu izvođač sa kojim je raskinut ugovor je tužio grad, a u upravi i Parking servisu tvrde da će javna nabavka za završetak radova uskoro biti raspisana. Inače, osim u izvođenju radova, kasnilo se i za izradom projekta za montažnu garažu.

Krajnji rok za završetak garaže po sistemu ključ u ruke bio je 15.jul. Kako do tog datuma radovi nisu bili okončani, grad je izvođaču dostavio izjavu o raskidu ugovora zbog neizvršenja obaveza u roku. „Nakon toga, grad je izvođaču naplatio ugovornu kaznu izvođaču, pre svega, zbog kašnjenja projekta za garažu, a zatim realizovao i sredstva finansijskog obezbeđenja, menicu zbog neblagoveremenog izvršenja posla“, rekao je načelnik gradske uprave Aleksandar Simonović.

 Posle isteka ugovora koji je u međuvremenu pretrpeo dva aneksa, grad je formirao stručnu komisiju koja je sačinila zapisnik o primopredaji radova.

„Komisija je radila više dana i precizno je utvrđeno šta je izvedeno. Taj zapisnik je dostavljen izvođaču koji se saglasio sa izvedenim radovima“, kazao je Simonović.

On je na protekloj sednici skupštine rekao kako je Tačno da je izvođač radova podneo tužbu Privrednom sudu.

„Ono u šta sam ja imao uvid je da izvođač smatra da grad nije imao osnova da naplati ugovornu kaznu i da nije imao prava da realizuje sredstva finansijskog obezbeđenja. Takođe, ne slaže se sa iznosima koji su isplaćeni po privremenim situacijama koje je overio nadzorni organ“, rekao je načelnik i dodao kako će u narednom periodu (veštaćenjem) biti tačno utvrđeno koji radovi su izvedeni, koji je iznos tih izvedenih radova, koje radove treba izvesti, kao  i iznos preostalih radova. Kada se to utvrdi,  grad će raspisati novu javnu nabavku za završetak radova.

„Gradsko pravobranilaštvo je u zakonskom roku dostavilo odgovor na tužbu i očekujemo prvo roćište. Nevezano za tužbu, čim se budu precizirali preostali radovi, grad će raspisati javnu nabavku, s obzirom da sredstva u budžetu za to postoje“, istakao je Simonović.

Direktorka Parking servisa, Marija Papović očekuje da će veštačenje da se obavi brzo i da će montažni parking biti u funkciji za tri do četiri meseca. Prema njenim rečima, jedina kočnica su administrativne procedure, odnosno izbor izvođača koji će da završi posao.

Izvođač sa kojim se ranije zaključen ugovor bio je jedini ponuđač u javnoj nabavci koja je okončana pregovaračkim postupkom.

Na pitanje Boom 93, da li na javnu nabavku koja se očekuje može da se pojavi isti izvođač, gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović napominje da ta firma sada data negativna referenca. On kaže da će poslednju reč za to dati komisija za javne nabavke.   

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend