Društvo Lokalne vesti Naše pare

Od Nove godine niže naknade za postavljanje kioska

Od Nove godine stupile su na snagu izmene odluka o kojima se uređuju naknade za korišćenje javnih površina, boravišne takse i lokalne administrativne takse. Značajnije izmene su primenjene u visini naknada za korišćenje javnih površina, gde je grad delimično izašao u susret vlasnicima kioska koji su tražili da se naknade drastičnije snize.

Visina taksi koje se izdaju za zahteve, rešenja, dozvole i druge isprave koje se podnose gradu Požarevcu ostaju nepromenje, osim za za jedan broj taksi (tarifni broj 11) u oblasti saobraćaja i komunalnih poslova.

Boravišne takse ostaju na nivou iz prošle godine.

Iznosi lokalnih komunalnih taksi takođe ostaju isti kao u 2019.godini, osim za držanje motornih, drumskih i priključnih vozila.

Što se tiče izmena odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, prvobitnim predlogom visina naknade za postavljanje kisoka je trebalo da ostane nepromenjena u prvoj zoni, a u ostalim zonama umanji.

Tim predlogom cene u prvoj zoni je trebalo da ostanu na nivou od 80 dinara dnevno po kvadratu zauzete javne površine. U drugoj zoni je bilo predviđeno da se nakanada sa 75 umanji na 60 dinara, u ostalim zonama naselja Požarevac sa 70 na 50, u Kostolcu sa 75 na 60, a u selima sa 40 na 30 dinara.

Podsećamo da je sredinom prošle godine došlo je da značajnijeg uvećanja iznosa ovih nakanada, a

na javnoj raspravi u decembru grupa malih preduzetnika, vlasnika kioska izrazila je nezadovoljstvo ovakvim predlogom i zatražila da se izvrši korekcija tako što bi se naknade dodatno umanjile za 50 odsto. Tako bi cena u prvoj zoni Požarevca iznosila 40, u drugoj 30, trećoj i ostalim zonama 25, u Kostolcu 30, a u selima 15 dinara po kvadratu.

U konačnom predlogu koji je usvojio lokalni parlament u decembru, delimično se izašlo u susret zahtevima privrednika. Utvrđene su iznosi naknada koji za prvu zonu iznose 68 dinara, za drugu zonu Požarevca i Kostolac 50 dinara, u trećoj i ostalim zonama 40 dinara, a za sela 30 dinara po kvadratu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend