Društvo Lokalne vesti Naše pare

Parking servis hteo svu dobit za sebe

Parking servis tražio je da zadrži celokupnu dobit iz poslovanja u 2018. Godini. U ovom preduzeću su tim novcem hteli da pokriju izgubljene prihode u ovoj godini, ali je skupština taj predlog nadzornog odbora odbila i naložila da se 50 odsto neto dobiti iz prethodne godine u iznosu od oko 5,5 miliona dinara uplati u budžet do kraja novembra.

Direktorka Parking servisa, Marija Papović je početkom septembra uputila dopis Gradu u kome je tražila da se zbog umanjenog prihoda nastalog realizacijom investicija u zonama parkiranja (Moše Pijade, Čede Vasovića, Sinđelićeva, Lole Ribara), kao i zbog nezavršenih radova na parkingu u Takovskoj ulici, deo dobiti ne uplaćuje na račun javnih prihoda.

Nadzorni odbor doneo je na osnovu toga odluku da se celokupna neto dobit iskoristi za pokriće izgublljenih prihoda koji su nastali ove godine.

Odbornik Zvonimir Blagojević rekao je da su zbog radova u gradu trpela i ostala preduzeća, kao i sami  građani, zbog čega podržava predlog da se ne usvoji odluka nadzornog odbora Parking servisa čime je iskazana nesolidarnost.

Parking servis je 26.aprila radio, naplaćivao parking i naplaćivao kazne onima koji nisu plaćali parking. Da vas podsetim, to je bio Veliki petak, dakle državni praznik. Mogu da kažem slobodno. Možda će nekome da bude zabavno, ali i ja sam platio kaznu. Tog dana oni su prikupili sredstva koja im ne pripadaju. Ne znam ko je doneo ovakvu odluku, ali oni narednog dana nisu radili. Radnicima su platili prazničnu naknadu na konto građana koji su plaćali parking i kazne“, rekao je Blagojević.

On je ocenio da takva odluka predstavlja drskost jer je nekome odgovaralo da spoji subotu sa Uskrsom, a da na Veliki petak radi kada ne radi čitava Srbija.

„Ako se ovakva stvar bude još nekad ponovila, ja ću da napišem krivičnu prijavu protiv odgovornog lica ili upravljačkog organa koji je doneo ovakvu odluku jer smatram da nije u skladu sa važećom regulativom i da nije opravdana i obmanjuje građane“, zaključio je Blagojević.   

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend