Lokalne vesti

Perspektiva članstva u EU podsticaj pomirenju

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Viminacijumu da je perspektiva članstva u EU veoma bitan podsticaj procesu pomirenja i da će Srbija nastaviti da igra aktivnu ulogu u promovisanju i produbljivanju regionalne saradnje koja je ključni faktor stabilnosti i mira u jugoistočnoj Evropi.

Tadić je na otvaranju devetog samita šefova država jugoistočne Evrope pod nazivom "Savremena umetnost i pomirenje u jugoistočnoj Evropi" rekao da aktivno uključivanje institucija EU u rad regionalnih foruma predstavlja potvrdu evropske budućnosti svih zemalja jugoistočne Evrope.

On je dodao da je održavanje samita na arheološkom lokalitetu Viminacijum kod Kostolca, koji zajednički organizuju Unesko i Srbija, još jedna potvrda posvećenosti Beograda procesu pomirenja, dijalogu i promovosanju tolerancije i medjusobnog razumevanja u regionu.

Tadić je rekao da kriza o kojoj danas svi govore nije samo ekonomska, već pre svega kriza vrednosti i morala i da je za njeno prevazilaženje neophodno što pre početi zajednički projekat obnove univerzalnih ljudskih vrednosti.

Srpski predsednik je kazao da je izuzetni komunikativni potencijal savremene umetnosti potvrdjen i brojnim umetničkim projektima u regionu, kao što je zajednički angažman umetnika i institucija iz BiH i Srbije na osnivanju Muzeja savremene umetnosti u Sarajevu ili bijenala "Tajm mašin" u Konjicu, na kome je predstavljeno 50 savremenih umetnika iz regiona jugoistočne Evrope.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend