Lokalne vesti

Politika da isplati optorašu 200.000 RSD

Viši sud u Požarevcu doneo je presudu kojom se A.D. Politika iz Beograda obavezuje da požarevačkom otporašu Momčilu Veljkoviću isplati 200.000 dinara na ime nematerijalne štete za povredu ugleda i časti.

Veljković je Politiku tužio zbog članka od 8.maja 2000.godine pod nazivom „članovi pronatovske organizacije ‘Otpor’ nervno labilne osobe, poznate po krivičnim delima", u kojem je navedeno da je njemu na neuropsihijatrijskom odeljenju u Požarevcu određena šifra F-22 stalna sumanuta psihoza, kao i da je posle neuspešnog dokazivanja u političkim partijama postao blizak ekstremističkim organizacijama.

Tekst je objavljen nekoliko dana nakon napada Marka Miloševića i njegovih saradnika na trojicu članova Otpora u Požarevcu, među kojima je i Veljković.

Sud je odbio Veljkovićev zahtev da mu se na ime štete isplati 10 miliona dinara. On je rekao da je njegov pravni zastupnik uputio žalbu na presudu Apelacionom sudu. Veljković je nezadovoljan visinom presude jer su, prema istom osnovu, za pojedine političare i estradne ličnosti sudovi dosuđivali nekoliko puta više iznose.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend