Lokalne vesti

Ponovno suđenje Marini Andrejić

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13)

Apelacioni sud je naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno, saopšteno je iz tog suda.

Andrejevićevoj je istom odlukom do daljeg produžen prtivor u kome boravi od 25. jula 2010. godine kada je uhapšena tri dana od nestanka njenog sina Đorđa.

Apelacioni sud je usvojio žalbu branioca Andrejevićeve da prvostepeni sud nije dao razloge kako je došlo do smrti njenog sina budući da iz nalaza sudskog veštaka medicinske struke proizlazi da bi "brza smrt deteta morala nastati nanošenjem višestrukih udaraca u predelu glave ili pak nanošenjem jednog udarca ali vrlo snažnog intenziteta".

"Prvostepeni sud je propustio da dovede u vezu kako je moguće da sa jednim udarcem koji nije ostavio trag na lobanji deteta, kako to sudski veštak navodi, s obzirom na silinu udarca, proizvede nastupanje smrti kod oštećenog, niti je razjasnio mogućnost da li sila usled koje može nastupiti smrt, može da ne ostavi tragove na lobanji", navodi se u obrazloženju odluke.

Dodaje se da je prvostepeni sud takođe propustio da utvrdi i na koji način je došlo do odvajanja lobanje od ostalog dela tela s obzirom na to da je pronađen samo jedan deo lobanje.

Đorđe je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina, koja od početka negira da je ubila dete, kući se vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena.

Više od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali on nije pronađen. Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli lobanju, a ovaj teren pretraživan je i u narednih nekoliko dana kako bi se pronašli i ostali delovi dečakovog tela.

DNK analizom lobanje koju je izvršio Biološki fakultet iz Beograda utvrđeno je da je pripadala nestalom dečaku.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend