Lokalne vesti

Predstavljanje Smederevskog zbornika

U petak 17. maja u smederevskom muzeju u 18 časova biće predstavljen novi broj Smederevskog zbornika, periodičnog stručnog časopisa Muzeja u Smederevu.

Manifestacija Muzeji za 10, peti put po redu, održava se od 13 – 19. maja 2019. i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja. Osim izložbi, od kojih se mnoge mogu videti baš tih dana, posetioci su u prilici da se uključe i u dodatne programe koji se sastoje od intenziviranih autorskih i stručnih vođenja, interaktivnih radionica za decu i odrasle, predavanja, projekcija filmova, predstava i performansa, promocija knjiga, koncerata i drugih aktivnosti.
 
Кao jedan od programa koje Muzej u Smederevu priređuje tokom ove nedelje izdvaja se predstavljanje novog, šestog broja periodičnog stručnog časopisa čiji je naziv Smederevski zbornik.
 
Na promociji će govoriti članovi Redakcionog odbora časopisa, stručni saradnici i autori tekstova, između ostalih: dr Vesna Marjanović,  dr Ana Кostić, dr Aleksandar Urošević i Tatjana Gačpar, direktorka Muzeja u Smederevu.
 
Smederevski zbornik predstavlja stručni časopis u kojem se objavljuju radovi o pokretnim kulturnim dobrima koja se čuvaju u muzejskim zbirkama (paleontologija, arheologija, numizmatika, istorija, etnologija i umetnost), o kulturno-istorijskoj baštini Smedereva i smederevskog kraja, kao i stručne radove na najrazličitije teme od opšteg kulturno-istorijskog i muzeološkog značaja.
 
Objavljivanje časopisa omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Smederevo.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend