Lokalne vesti

Šefica iz ženskog zatvora plaćala ispite

Radmila Jovanović Canić (56) na suđenju optuženima u aferi "Indeks" priznala da je dala 5.000 evra mita za polaganje ispita za koje "nije imala vremena".

Radmila Jovanović Canić je penzionisana šefica zatvorskih čuvara u požarevačkom zatvoru.

Radmila Jovanović Canić je na suđenju pred Višim sudom u Smederevu priznala da je kupovala ispite na Pravnom fakultetu u Kragujevcu i da je napredovala od administrativnog radnika preko nadzornika u ženskom delu zatvora do zapovednika obezbeđenja.

Ona je sa beneficiranim radnim stažom otišla u penziju u maju 2009. godine, a na pitanje suda odgovorila je da ima penziju od 72.000 dinara i da je završila Pravni fakultet u Kragujevcu.

Optužena Jasmina Petrović negirala je danas navode optužnice da je posredovala u davanju mita od 5.000 evra koji je Radmila Jovanović Canić dala profesoru Todoru Podgorcu, koji je zatim taj novac raspodelio na nekoliko profesora koji su upisivali ocene u indeks.

Jasmina Petrović je u suočenju rekla svojoj kumi Radmili Jovanović Canić da je srebroljubiva i da je to znao čitav zatvor.

Prema optužnici, diploma se mogla dobiti za 12.000 evra do 16.000 evra ili za automobil BMW, a pozitivna ocena za jedan ispit "koštala" je od sto evra do 1.500 evra.

Optuženo je 87 profesora, studenata i navodnih posrednika u korupciji.

Profesori se terete za ukupno 159 krivičnih dela, od kojih je 114 dela primanja mita i 45 zloupotreba službenog položaja.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend