Lokalne vesti

Smanjenje prihoda Fondu za zaštitu životne sredine

Jedan od razloga rebalansa budžeta grada Požarevca, koji će biti razmatran na sednici Skupštine grada u petak jeste smanjenje prihoda Fondu zaštite životne sredine za oko 406 miliona dinara.

Novac su obezbeđivale Termoelektrane i kopovi Kostolac na osnovu pepela koji je nastajao u ovom preduzeću.

Na osnovu mišljenja Republičkog Fonda za zaštitu životne sredine i Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja pepeo nije više opasna matrerija tako da je smanjen prihod ovog Fonda za sumu od oko 406 miliona kaže gradonačelnik Požarevca, Miodrag Milosavljević.

On je naveo da će investicije koje su bile planirane ovim novcem biti realizovane od novca iz naredne budžetske godine pri čemu će se na taj način izbalansirati prihodna i rashodna stranu Fonda za zaštitu životne sredine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend