Lokalne vesti

Sud obustavio postupak protiv dvojice direktora Zdravstvenog centra

Obustavljen je krivični postupak protiv sadašnjeg i bivšeg direktora Zdravstvenog centra u Požarevcu Miodraga Bogosavljevića i Miodraga Ilića.

Nakon što su branioci uputili prigovor na optužnicu, vanraspravno veće Višeg suda u Požarevcu je 5.oktobra obustavilo postupak protiv dvojice direktora koji su bili optuženi za zloupotrebu službenog položaja.

Više tužilaštvo u Požarevcu je 29. avgusta protiv njih podiglo optužnicu za krivično delo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju jer od lekara na usavršavanju koji nisu završili specijalizaciju nisu tražili povraćaj novca, što je bilo predviđeno ugovorom.

Vanraspravno veće Višeg suda u Požarevcu prihvatilo je prigovor na optužnicu koji su podneli branioci Bogosavljevića i Ilića i donelo rešenje kojim se obustavlja krivični postupak. Rešenjem veća utvrđeno je da nema mestu krivičnim delima za koja su optuženi i da u njihovim radnjama kao odgovornim licima Zdravstvenog centra, od septembra 2006. do maja 2011.godine, nema elemenata predmetnog krivičnog dela.

Protiv ovog rešenja tužilaštvo može da podnese žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend