Društvo Lokalne vesti Naše pare

U pripremi rekonstrukcija dva nadvožnjaka u Požarevcu

Dva nadvožnjaka preko železničke pruge u Požarevcu imaju oštećenja koja mogu da utiču na bezbednost vozača i pešaka i zahtevaju popravku. Reč je o nadvožnjacima u ulicama Bože Dimitrijevića i Hajduk Veljkovoj, a u toku su javne nabavke za izradu projekata za njihovu rekonstrukciju.

Nadvožnjak preko pruge u ulici Bože Dimitrijevića je od armiranog betona. Uočeno je da na ovom objektu postoji više širih pukotina, segregacija i otpadanje betona na središnjim stubovima. Veći deo konstrukcije je zbog neadekvatnog održavanja zahvaćem mahovinom. Postoji i problem nagomilavanja otpada i korova koji je počeo da se širi po nadvožnjaku.

Zaštitna betonska ograda je već decenijama oštećena. Na pojedinim mestima betonska ograda ne postoji, već je ostala samo armatura zahvaćena korozijom.  

Na ovom objektu je potrebno da se predvidi i rešenje za odvođenje površinskih voda koje je sada neadekvatno, kao i rešenje za nosače instalacija.

 

Armiranobetonski nadvožnjak u Hajduk Veljkovoj ulici ima vidna oštećenja u zaštitnom sloju armature koju je zahvatila korozija.

Na armiranobetonskim oporcima postoje oštećenja u vidu pukotina različite širine i pravca pružanja. Konstrukcija nadvožnjaka sa jedne strane poseduje pešačku stazu koja je izrađena od montažnih armiranobetonskih grednih nosača, koji su usled loše montaže i neadekvatnog održavanja, počeli da se odvajaju.

Došlo je i do oštećenja asfalta nad samom konstrukcijom nadvožnjaka.

 

Jedan od zahteva prema projektantima za oba nadvožnjaka je da se pridvidi mogućnost odvijanja saobraćaja tokom rekonstrukcije objekata.

Procenjeno je da bi projekat za nadvožnjak u ulici Bože Dimitrijevića trebalo da košta do 1.000.000 dinara, a za nadvožnjak u Hajduk Veljkovoj do 800.000 dinara sa porezom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend