Lokalne vesti

U samoizolaciji „manji broj“ zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice

U bolnici nema pacijenata obolelih od COVID-19. Direktor Opšte bolnice u Požarevcu, Danko Nikolić kaže da ima uzorkovanih, ali da trenutno nema potvrđenih slučajeva. On nije precizirao o kolikom broju uzoraka/testiranih se radi. Takođe, rekao je da je „manji broj“ zdravstvenih radnika u izolaciji i da su svi u dobrom opštem stanju.

U Opštoj bolnici ima testiranih pacijenata, ali trenutno nema potvrde da je neko od njih zaražen koronavirusom. Takođe, određen broj zdravstvenih radnika je samoizolaciji, ali novinari danas nisu dobili precizan podatak o kolikom broju njih se zapravo radi.

Direktor Opšte bolnice, Danko Nikolić kaže da čekaju rezulate za sve radnike i da će javnost biti obaveštena nakon što tu informaciju zvanično dobije i uprava bolnice.

On kaže da takva situacija ne utiče na rad službi, da se radi o „malom broju“  i da su sa više različitih odeljenja u bolnici.

Nikolić danas nije odgovorio ni na pitanje novinara da li je pacijentkinja koja je bila zaražena koronavirusom, a  koja je u drugoj polovini marta primljena u bolnicu, razlog zbog kojih su zdravstveni radnici u izolaciji. Takođe nije pružio informaciju o njenom stanju, rekavši da je javnost već o svemu obaveštena preko Zavoda za javno zdravlje.

Međutim, Boom 93 do danas nije dobio zvaničnu informaciju o stanju pomenute pacijentkinje, niti je javnost u Požarevcu od zvaničnih institucija obaveštena o svim detaljima u ovom slučaju. Pojedina glasila u Srbiji su objavila da je pacijentkinja preminula. Takođe, Zavod za javno zdravlje je pružio informaciju da se u izolaciji nalazi oko 40 medicinara, ali kao odgovor na pitanje koliko ukupno zdravstvenih radnika sa ovog područja se nalazi u samoizolaciji. 

 

Nikolić se danas javnosti obratio povodom donacije u opremi koju su bolnici uručili predstavnici Štaba za vanredne situacije grada Požarevca. Reč je o opremi kupljenoj sredstvima od donacija privrednih subjekata koji gravitiraju na teritoriji grada Požarevca.

Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva od oko 2,5 miliona dinara su donirali kompanija Bambi (oko 2 miliona dinara), kao i Market – parket, Minel -enim, Homoljski raj i Sport premijer.

Bolnici je, pored zaštitne opreme i higijenskog materijala, doniran i 3D štampač sa materijalom potrebnim za izradu zaštitnih vizira.

Nikolić je rekao da će zaposleni u IT sektoru iz bolnice izrađivati vizire i da će oni u skladu sa potrebama biti raspoređivani i ostalim zdravstvenim ustanovama.

Uručena oprema:

Bolnica: Dva 3D štampača i 30 kilograma materijala za pravljenje zaštitnih vizira, 15.000 lateks rukavica, 3.000 zaštitnih maski, 100 kombinezona sa kapuljačom, 70 komada zaštitnih naočara, 2.500 hirurških kaljača, 250 flis mantila,70 vodoodbojnih mantila sa kapuljačom, 2.000 hirurških kapa, 200 pakovanja (PVC) rukavica, 30 digitalnih toplomera, 96 litra etanola, 5 litra asepsola i 500 litara alkohola.

Dom zdravlja:  1.000 zaštitnih maski, 2.000 flis mantila, 6.500 hirurških kaljača, 30.000 rukavica, 5.000 komada flis kapa, 450 komada zaštitnih naočara i 400 komada antibakterijskog gela.

Zavod za javno zdravlje:  500 zaštitnih maski, 600 flis mantila, 2.000 hirurških kaljača, 1.000 pari rukavica, 1.000 flis kapa, 80 komada zaštitnih naočara i 100 komada antibakterijskog gela.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend