Lokalne vesti

Udvostručen broj obolelih

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, za poslednjih nedelju dana registrovano je 527 slučajeva obolevanja od simtoma gripa i sličnih gripu i to je prema rečima Vere Joković Kostić, epidemiologa dvostruko više obolelih u odnosu na prethodnu nedelju kada ih je bilo 228.

U Braničevskom okrugu od početka nadzora registrovana su četiri slučaja virusa gripa AH1.

Najviše obolelih od oboljenja gripa i simptoma sličnih gripu ima u starosnoj grupi od 15 do 29 godina.

Prema rečima Joković Kostić, zapaža se rastući trend obolevanja, pa su u cilju smanjenja obolelih od respiratornih oboljenja zabranjene posete u bolnicama Braničevskog i Podunavskog okruga.

U Podunavskom okrugu za sada je registrovano 556 obolelih, a najviše ih ima u starosnoj grupi od 5 do 14 godina.

U ovom okrugu ima tri registrovana slučaja virusa gripa, od kojih je kod dve osobe izolovan virus AH1, dok je kod jedne izolovan virus gripa AH3.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Batut“, a poslednjih nedelju dana u Srbiji je registrovano 13.442 slučajeva oboljevanja sličnih gripu, što je mnogo više u odnosu na prethodnu nedelju, kada je bilo 6.020 obolelih.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend