Društvo Lokalne vesti Naše pare

Uskoro dvosmerna kod Hitne pomoći

Grad Požarevac bi uskoro trebalo da pristupi radovima na izmeni horizontalne i vertikalne signalizacije i modifikaciji rada semafora na raskrsnici ulica Jovana Šerbanovića, Hajduk Veljkove i Starog korzoa. Ovi radovi vršiće se zbog promene režima saobraćaja u ulici Jovana Šerbanovića koja bi čitavom dužinom trebalo da postane dvosmerna.

Sa dvosmernim saobraćajem promeniće se i režim parkiranja vozila u delu ulice jer više neće biti moguće zaustavljanje na desnoj strani, u smeru prema elektrodistribuciji. 

U javnoj nabavci za izvođenje radova na saobraćajnoh signalizaciji nedavno je zbog izmena u konkursnoj dokumentaciji rok za dostavljanje ponuda produžen  do sredine januara. Procenjena vrednost radova je oko 800.000 dinara, sa porezima.  

Očekuje se da bi uskoro trebalo da bude okončana i javna nabavka za izmeštanje semafora na raskrsnici ulica Čede Vasovića i Sime Simića. Ovde je takođe došlo do produženja roka zbog izmene konkursne dokumentacije.

Postojeća horizontalna, vertikalna i semaforska signalizacija na ovom potezu je neadekvatna, s obzirom da na raskrsnici postoje samo dva semaforska stuba sa po dve lanterne za pešake i vozače.

Kompletno opremanje ove raskrsnice signalizacijom trebalo bi da košta najviše do 4 miliona dinara sa porezima.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend