Lokalne vesti

Veliko Gradište postaje nacionalni veslački centar

Veliko Gradište pretenduje da postane centar veslačkog sporta. U saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta i Veslačkim savezom Srbije, opština je pokrenula projekat da Srebrno jezero postane nacionalni veslački centar.

Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište, kaže da su oni obezbedili zemljište od oko 6 ari na kome će biti izgrađen hangar za smeštaj čamaca, kao i objekti za boravak sportista.

"Veslači su i ranije trenirali na Srebrnom jezeru, pa smo tako došli na ideju da obrazujemo nacionalni centar. Tender za izgradnju je raspisan i traje do kraja septembra. Mi smo obezbedili 12 miliona dinara, što će biti dovoljno za podizanje montažnih objekata i uređenje vodenih površina. Ako sve bude teklo po planovima izgradnja će biti završena do kraja godine" rekao je Milić i dodao da je ovaj projekat od izuzetne važnosti za Veliko Gradište.

Naša opština je usmerena ka turizmu, kaže predsednik i podseća da je nedavno na Srebrnom jezeru otvoren akva park, a u najavi su i izgradnja zatvorenog bazena i još jednog hotela.

Milić kaže da će Veliko Gradište u 2011. ostvariti oko 100.000 noćenja, a da je plan da se u narednom periodu taj broj poveća.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend