Društvo Lokalne vesti Naše pare

Više vršioca dužnosti nego izabranih direktora

Od 5 gradskih javnih preduzeća u Požarevcu, samo dva imaju izabrane direktore. U Toplifikaciji, Vodovodu i kanalizaciji i Ljubičevu na čelu su vršioci dužnosti. Uskoro bi takva situacija mogla da se promeni ukoliko se uspešno sprovedu konkursi koje je skupština potvrdila krajem decembra za Toplifikaciju i Ljubičevo.

Odluke o sprovođenju javnih konkursa za Toplifikaciju i Ljubičevo, Grad Požarevac je objavio na svom  internet portalu, 30.decembra 2019.godine, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS.

Podsećamo da je trenutno na čelu Toplifikacije Dejan Dačić koji je na funkciju vršioca dužnosti direktora postavljen u martu 2019.godine, dok je vršilac dužnosti direktora u Ljubičevu Mirko Stojanović, takođe od marta prošle godine. Obojica su u prethodnom mandatu bili direktori ovih preduzeća, imenovani nakon sprovedenih konkursa.

Odluke o sprovođenju konkursa možete pogledati na sledećim linkovima:

Toplifikacija

Ljubičevo

Odluka o konkursu za direktora još nije doneta za Vodovod i kanalizaciju gde je Aleksandar Dimitrijević postavljen za vršioca dužnosti direktora sredinom juna prošle godine, a nakon ekspresne smene prethodnog direktora, predsednika i člana Nadzornog odbora koja je usledila nakon hapšenja funkcionera osumnjičenih za davanje mita.   

U Komunalnim službama izabrani direktor je Slobodan Jović koji je na tu funkciju imenovan u oktobru 2018.godine.

U Parking servisu direktorka je Marija Papović koja je na tu funkciju imenovana u novembru 2017.godine.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend