Lokalne vesti

Završena Smederevska jesen

Kasno u nedelju uveče u Smedervu je završena turističko-privredna manifestacija "Smederevska jesen", svetkovina jesenjih plodova, posebno groždja i vina.

Procena organizacije je da je Smederevo od četvrtka, 8. septembra, kada je gradom prošla povorka vitezova predvodjena despotom Djurdjem Brankovićem i despoticom Jerinom, mnoštvom vojvoda, čelnika, dohijara (podrumara), kulturno-umetničkih društava, glumaca amatera, sebra, do zatvaranja 11. septembra posetilo više od 100.000 ljudi.

Poslednji dan 124. "Smederevske jeseni" počeo je na gradskom trgu nastupom folklornih grupa, pevačkih etno grupa i vitezova Svibora, nastavljeno takmičenjem u pripremanju riblje čorbe i velikim viteškim turnirom u velikom gradu smederevske tvrdjave.

U prostoru despotovog dvora predstavljani su stari zanatu i fragmenti iz života despotske porodice uz prezentaciju srednjevekovnih kostima i fotografisanja sa despotskom porodicom.

Završni dogadjaj, koji je okupio najviše publike, bio je koncert Gorana Bregovića s njegovim Orkestrom za svadbe i sahrane.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend