Lokalne vesti

ZZJZ: još jedna osoba pozitivna, čekaju se rezultati za uzorke uzete 5. i 6. aprila

Prema rezultatima uzoraka koji su uzeti 3. i 4. aprila, a koje su čekali u ZZJZ, na području Braničevskog okruga registrovana je još jedna osoba pozitivna na koronavirus.

Reč je o ženskoj osobi, koja je 1961. godište, koja je hospitalizovana i prema rečima Ane Jovanović, direktorke ZZJZ trebalo je da bude poslata za Beograd.

Kako je rekla u Zavodu nemaju povratne informacije o eventualno preminulim osobama od covid19 sa teritorije okruga koje su na dalje lečenje poslate u Beograd. Tako da nismo dobili informacije o tome da je kod odredjenih zaraženih sa ovog područja došlo do smrtnog ishoda.

„Mi te podatke nemamo. Ono što mi notiramo je da je pacijent hospitalizovan i time se naš posao završava, a nastavlja se dalje tamo gde je osoba hospitalizovana“, rekla je Jovanović.

Kako je potvrdila uglavnom sve osobe koje su bile pozitivne na koronavirus i koje su bile hospitalizovane, sve su poslate za Beograd.

Pod zdravstvenim nadzorom se trenutno nalazi 1600 osoba na teritoriji okruga, a zaključno sa jučerašnjim danom testirano je 179 osoba.

Do sada su Zavodu stigli rezultati uzoraka koji su uzeti do 4. aprila, a rezultati uzoraka uzeti nakon toga tek treba da stignu.

Kako je ranije rečeno za Boom 93, među zaraženima na teritoriji okruga nema zdravstvenih radnika, a kako nam je danas potvrđeno, u izolaciji se nalazi 40 medicinara, kojima polako istiće izolacija.

„Počeli smo da ih testiramo i jedna grupa njih je negativna, ali nije se još završilo sa testiranjem svih njih. Kada im istekne 14 dana svi oni koji budu negativni mogu da se vrate na posao“, potvrdila je Jovanović.

Podsetimo, u Braničevskom okrugu ima 9 pozitivnih osoba, jedna u opštini Veliko Gradište, jedna u opštini Žabari i 7 osoba na teritoriji grada Požarevca.

 


Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend