Sport

Konjičke trke „Ivanjdanski sastanak“ ove godine uz prisustvo publike

trke hipodrom
trke/ hipodrom Marko V.
Konjičko društvo „Knez Mihailo“ iz Požarevca,  u sredu 7. jula, na gradskom hipodromu,  organizuje trkački dan pod nazivom „Ivanjdanski sastanak“. Na programu će biti 5 trka, dve galopske i tri kasačke.

Trkačkim danom pod nazivom „Ivanjdanski sastanak“ nastavlja se sezona konjskih trka i konjičkih takmičenja na gradskom hipodromu u Požarevcu. Sezona je započela 2.maja kada je organizovan prvi trkački dan „Majski sastanak“ koji je nažalost održan bez prisustva publike, pa zatim i junski sastanak takođe bez publike usled nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom korona virusa.

Praktično ovo nam je prvi trkački dan u ovoj sezoni koji ćemo prirediti u punom kapacitetu uz prisustvo publike. Što se tiče  samih trka programo je predviđeno je da se održi pet trka i to 2 galopske i tri kasačke trke. Glavna trka dana je galopska trka za pehar konjičkog društva Knez Mihajlo sa ukupnim nagradnim fondom od 200.000 dinara. Što se tiče kasačkih trka, glavna trka je kasačka trka Morava sa nagradnim fondom od 70.000 dinara.“ –kaže Aleksandar Milenković, direktor Konjičkog društva „Knez Mihailo.

Po njegovim  rečima odaziv za upis, odnosno interesovanje takmičara  je nešto slabije ove godine od onog što su očekivali,  a rrazlog za to je kako Milenković navodi veoma gust kalendar takmičenja kasačkih i galopskih trka širom Srbije ali i pandemija koja je učinila svoje. Trke se nisu održavale prošle godine, a u ovoj trkačkoj sezoni organizatori su priređivali trke bez publike i ti te trke se organizuju  iz nedelje u nedelju i nemoguće je napraviti raspored da svi zainteresovani uzmu učešće na svakoj trci.

Milenković je  pozvao sve ljubitelje konjikog sporta kao i sugrađane i njihove goste koji tradicionalno dolaze na Ivanjdanski vašar u Požarevac da dođu na hipodrom i provedu popodne uz uzbudljiv i zanimljiv program.

Program trka

17h –Kasačka trka Mlava, 17:30h  Galopska trka Petar Urošević, 18h Kasačka trka Dunav, 18:30 Galopska trka za pehar Konjičkog društva Knez Mihailo, 19h Kasačka trka Morava.

Početak programa je u 17 časova, ulaz je slobodan, a posle svake trke uručivaće  se pehari i nagrade pobednicima. Organizator je Konjičko društvo Knez Mihailo uz podršku Grada Požarevca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend