Srbija

56 RTV stanica bez dozvole

U Srbiji bez dozvole radi 56 radio i TV stanica, među kojima je i jedna iz Požarevca objavljeno je na sajtu Republičke organizacije za elektronske komunikacije (Ratel)

Objavljen je spisak 47 radio i 9 TV stanica iz 31 grada i sela u Srbiji i Vojvodini, koje emituju program bez obzira na to što nemaju dozvole.

Kako se navodi, RATEL je, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, preduzeo odgovarajucje mere za prekidanje rada FM i TV radio stanica, čije se emisije otkrivaju prilikom kontrole radio-frekvencijskog spektra.

Agencija je pokrenula postupke za sankcionisanje vlasnika RTV stanica, koje rade bez dozvole.

Republička radiodifuzna agencija (RRA) je 2008., prema podacima objavljenim na sajtu www.rra.org.rs, na osam godina izdala 98 dozvola za rad lokalnih privatnih i državnih TV i 255 dozvola za rad lokalnih privatnih, državnih i crkvenih radio stanica.

U međuvremenu, neke od tih stanica su privatizovane, a neke su zbog neplaćanja zakupa frekvencija izgubile dozvole ali su i dalje nastavile da rade.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend