Srbija

Bonusi penzionerima krajem nedelje

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara penzionerima u Srbiji...

Jednokratna pomoć od 5.000 dinara penzionerima u Srbiji koji imaju primanja do 30.000 biće isplaćena pre usvajanja rebalansa republičkog budžeta i mogla bi da počne do kraja ove nedelje, rečeno je u utorak Beti u Ministarstvu finansija.

Usvajanjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, koje se očekuje u narednim danima, Ministarstvo finansija će imati osnov da za 1,5 odsto neopredeljenih budžetskih prihoda utvrdi namenu i taj novac će biti iskorišćen za isplatu penzionerskih bonusa.

Ministarstvo finansija je pri kraju izrade rebalansa ovogodišnjeg budžeta i moguće je da će on do kraja ove nedelje biti prosledjen Vladi na usvajanje.

Skupština Srbije bi, prema budžetskom kalendaru, trebalo bi da do 25. oktobra usvoji predloženi rebalans.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend