Srbija

Bundestag zatražio od vlade da podrži kandidaturu Srbije

Sve stranke zastupljene u Bundestagu zatražile su na današnjoj sednici parlamenta od vlade kancelarke Angele Merkel da podrži Srbiju

Sve stranke zastupljene u Bundestagu zatražile su na današnjoj sednici parlamenta od vlade kancelarke Angele Merkel da podrži Srbiju na putu ka EU i da na narednom sastanku Evropskog saveta glasa da se kandidatura Srbije za članstvo prosledi Evropskoj komisiji.
Istovremeno je Bundestag zatražio od vlade i da obezbedi da, pre otpočinjanja pregovora sa Srbijom o članstvu, dodje do vidnih pomaka u pregovorima sa Kosovom.
Bundestag je zatražio da se pre pristupnih pregovora Beograda, obezbedi puna saradnja Srbije s Haškim tribunalom i izručenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića. Poslanici su u raspravi naveli da je Srbija vidno napredovala ka EU, ali da se moraju sprovesti mnogobrojne reforme, kao i da je nivo korupcije u Srbiji "neprihvatljiv za Evropu".
Bundestag smatra, kako se navodi u zahtevu upućenom vladi, da pre pregovora "Srbija mora da pokaže da aktivno prihvata odgovornost za regionalnu stabilnost, da neguje dobrosusedske odnose, da podstiče regionalnu saradnju i da ozbiljno vodi dijalog s Kosovom predvidjen rezolucijom Saveta bezbednosti UN".

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend