Srbija

Dačić je za razgraničenje Kosova

Ivica Dačić nikada nije rekao da se zalaže za podelu Kosova, već povlačenje linije razgraničenja, ocenila Slavica Đukić Dejanović, predsednica Skupštine Srbije.

Đukić Dejanović objašnjava da linija razgraničenja podrazumeva da tamo gde postoji dominantno srspko stanovništvo budu prisutne i institucije Srbije, gde se ubrajaju zdravstvo, školstvo, sudovi.

Predsednica Skupština kaže da dijalog nije moguć dok građani nisu bezbedni.

Na pitanje ko je odgovoran za to, ona odgovara: "Puca se na goloruki narod na barikadama, i to valjda dovoljno upućuje na zaključak o tome ko je odgovoran. Nemiri i tenzije na administrativnim linijama mogu imati katastrofalne posledice po život tih ljudi koji mirno protestuju" , objašava Đukić Dejanović.

Međutim, ona nije htela da komentariše navode sa sednice Odbora za bezbednost da su nasilje izazvali oni koji se nalaze među "golorukim narodom".

"Postoje teme koje spadaju u kategoriju državna tajna i mi taj institut – državna tajna i dalje imamo u zakonu, koji onda mora i da se poštuje. Ne bih spekulisala o navodima koji su se pojavili u medijima" , rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend