Srbija

Deca povređena na vežbi MUP-a

U bolnici zadržano osmoro dece koja su povređena na vežbi antiterorističke jedinice MUP-a kada je helikopter zakačio reklamu koja je pala na tribinu stadiona.

Načelnica službe za pedijatriju Opšte bolnice u Jagodini Vesna Jarkin izjavila je da je na dečjem odeljenju pregledano 20 dece od kojih je osam zadržano na odeljenju.

"Nijedno dete nije ozbiljno povređeno. Nema krvarenja ni stanja šoka", rekla je Vesna Jarkin i dodala da su deci urađeni ultrazvučni pregled i laboratorijske analize.

Prema njenim rečima, kod jednog deteta se sumnja na potres mozga, a kod drugog na prelom ključne kosti.

Tanjug je ranije javio da je do nesreće došlo kada je elisa policijskog helikoptera podigla reklame, koje su poletele ka tribinama FK "Jagodina" među posmatrače, pri čemu je lakše povređeno nekoliko dece.

Na snimku sa ovog događaja se vidi kako helikopter nadleće stadion i u trenutku kada se četvorica pripadnika antiterorističke jedinice MUP-a se spuštaju na centar stadiona, nekoliko velikih reklama postavljenih duž atletske staze je poletelo u vazduh i palo na tribine na kojima su sedela deca.

Većina mališana su učenici drugog i trećeg razreda jagodinske osnovne škole "17. oktobar", prenosi "Blic".

Incident se sada istražuje i detalji će biti utvrđeni, a u toku dana uslediće saopštenje.

Vežba Protivterorističke jedinice MUP održana je u okviru obeležavanja oslobođenja Jagodine od fašizma.

Palma u šoku, njegov unuk prošao bez povreda

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma obišao je povređenu decu i kratko rekao da je u šoku.

"Ne znam šta da kažem, u potpunom sam šoku. Šta da kažem roditeljima ove dece", rekao je vidno uzrujani gradonačelnik Jagodine koji je, pukom slučajnošću ostao nepovređen.

Njegovom unuku Draganu, velika i teška reklama je prošla tik pored glave.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend