Srbija

Deo policije u štrajku

Članovi Policijskog sindikata Srbije na višesatnom sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem nisu postigli dogovor o ispunjenju njihovih zahteva i stupili su danas u štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, izjavio je Tanjugu potpredsednik tog sindikata Vlada Pavićević.

On je rekao da je na sinoćnom sastanku, koji je počeo u 20 sati i trajao skoro do ponoći, delegacija tog sindikata upoznala Dačića sa svojim zahtevima.

Pavićević je naveo da je Dačić, kako je kazao, u principu podržao sindikalne zahteve, dodajući da će štrajk, ipak, trajati sve dok uslovi ne budu ispunjeni "na papiru" i dok sindikalno članstvo ne bude obavešteno o svemu tome.

Sindikat traži pobošanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.

Sindikat je ranije saopštio da štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada podrazumeva da će sa smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karti, pasoša i drugih dokumenata će biti samo za hitne slučajeve.

Policija će tokom štrajka izlaziti samo na hitne intervencije, dok će inspektori izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Uz PSS, koji ima više od 13.000 članova i koji je, kao i Nezavisni sindikat policije reprezentativan, u MUP-u postoji još šest policijskih sindikata.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend