Srbija

Dva miliona tona kukuruza za izvoz

Rod kukuruza u Srbiji ove godine biće 6,85 miliona tona...

Rod kukuruza u Srbiji ove godine biće 6,85 miliona tona, što je za sedam odsto više nego u 2009. godini i omogućiće izvoz dva miliona tona te žitarice, saopštila je u utorak Privredna komora Srbije.

Sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju PKS Milan Prostran ocenio je da će ovogodišnje proizvodnja kukuruza sa zalihama iz prethodne sezone od 4,6 milona tona zadovoljiti domaće potrebe i omogućiti izvoz.

Privredna komora Srbije navela je i da se ove godine očekuje veća proizvodnja šećerne repe za 14,6 odsto nego u 2009. godini, rod soje biće 33,4 odsto veći, a suncokreta za 2,4 odsto.

Manja proizvodnja očekuje se kod krompira za četiri odsto i pasulja za 17 odsto, ocenila je PKS.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend