Srbija

Hilari Klinton danas u Beogradu

Američka državna sekretarka Hilari Klinton dolazi u utorak posle podne u posetu Srbiji...

Američka državna sekretarka Hilari Klinton dolazi u utorak posle podne u posetu Srbiji tokom koje će ohrabriti što skoriji početak dijaloga Prištine i Beograda i preneti podršku SAD evropskim integracijama Srbije.

Hilari Klinton koja u Beograd dolazi nakon posete Sarajevu, sastaće se u Palati Srbija najpre sa predsednikom Borisom Tadićem, a potom će im se pridružiti članovi državnih delegacija. Nakon plenarnog sastanka, Hilari Klinton i Boris Tadić obratiće se novinarima.

Posle toga predvidjeni su sastanak sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem kojem će prisustvovati potpredsednici vlade Ivica Dačić, Božidar DJelić i Mladjan Dinkić, razgovor sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem kao i susret sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem. Prema najavama iz Vašingtona, Hilari Klinton bi u Beogradu trebalo da razgovara i sa predstavnicima nevladinog sektora.

Američka državna sekretarka od ponedeljka uveče boravi u Sarajevu, gde bi u utorak trebalo da ima niz sastanaka, pored ostalog sa članovima Predsedništva BiH, kao i da otvori novosagradjenu ambasadu SAD.

Klintonovu su u ponoć na sarajevskom aerodromu dočekali američki ambasador u BiH Patrik Mun i ministsr spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend