Srbija

Inflacija u septembru 1,3 odsto

Inflacija u Srbiji u septembru bila je 1,3 odsto, mereno metodologijom Evropske unije...

Inflacija u Srbiji u septembru bila je 1,3 odsto, mereno metodologijom Evropske unije, objavio je u utorak Republički zavod za statistiku Srbije (RZS).

Kako je saopštio taj zavod (www.stat.gov.rs), u prvih devet meseci 2010. godine potrošačke cene su porasle za 7,3 odsto, a godišnja inflacija u septembru bila je 7,7 procenata.

U septebru najviše su poskupeli hrana i bezalkoholna pića – dva odsto, dok je obrazovanje u proseku poskupelo za 1,8 odsto. Cene ugostiteljskih usluga povećane su za 1,7 procenata, alkoholna pića i duvan su poskupeli za 1,3 odsto, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje za jedan odsto.

Za po 0,9 procenata u proseku su poskupeli stanovanje, voda, struja, gas i druga goriva, zdravstvo, kao i odeća i obuća. Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale, navodi se u saopštenju RZS Srbije.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend