Srbija

Kfor sklonio žicu na Brnjaku

Pripadnici Kfora uklonili bodljikavu žicu na administrativnom prelazu Brnjak, koji je od 16. septembra zatvoren. Portparol Euleksa Nikolas Hoton rekao da je prelaz tehnički otvoren, ali da problem predstavljaju barikade. Građani na barikadama nisu reagovali na potez Kfora.

Nemački i francuski vojnici Kfora uklonili su bodljikavu žicu koja se nalazila na administrativnom prelazu Brnjak, ispred kojeg se nalazi barikada od šljunka i zemlje, koju su podigli Srbi reagujući na zatvaranje prelaza.

Bodljikava žica, kako su objasnili, na prelazu uklonjena je u potpunosti u pravcu ka centralnoj Srbiji, a delimično iz pravca centralne Srbije prema Kosovu.

Portparol Euleksa Nikolas Hoton istakao je da je prelaz tehnički otvoren, ali da problem predstavljaju barikade.

"Prelaz je otvoren samo za pešake, jer problem po slobodu kretanja predstavljaju barikade koje se nalaze ispred prelaza", rekao je Hoton.

Hoton je izjavio da je Brnjak tehnički otvoren i da se na njemu nalaze pripadnici Kfora, Euleksa i kosovske carine i policije.

Prema njegovim rečima, isto važi i za prelaz Jarinje. "Iako je možda bodljikava žica još prisutna, prelaz je tehnički otvoren, jer se žica može ukloniti za pet minuta", rekao je Hoton i ponovio da barikade treba da budu uklonjene jer predstavljaju prepreku slobodi kretanja.

Kfor i Euleks dozvolili su danas pre podne novinarima da snime delove prelaza Brnjak kako bi se uverili da je otvoren za prolaz putnika. Pripadnici Kfora i Euleksa rekli su da oni smatraju prelaz otvorenim.

Građani, okupljeni u blizini barikada, koji su se zbog kiše sklonili u obližnje objekte, nisu reagiovali na potez Kfora.

Mirovne snage, posredstvom radija Kfor, obaveštavaju građane da je uspostavljena carinska kontrola.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend