Srbija

Kfor zatvorio još jedan prelaz

Pripadnici nemačkog Kfora zatvorili su od šest sati novi alternativni put u blizini administrativnog prelaza Jarinje, koji su Srbi pre nedelju dana izgradili.

Lokalni Srbi ponovo su jutros odbili zahtev Kfora da uklone barikade, nakon čega su oni zatvorili put, rekao je za agenciju Beta predsednik Mesne zajednice Lešak Milutin Stefanović.

Kfor traži da se ukloni barikada na tom mestu i tako omogući vojnicima normalna komunikacija i snabdevanje baze u Jarinju.

Lokalni Srbi su više puta isticali da će prepreke na putevima ostati sve do povlačenja kosovskih carinika sa prelaza kojima Kfor pruža logističku pomoć.

"Otežana nam je komunikacija sa centralnom Srbijom, nemamo više nijedan put prema Raški preko Kopaonika, prinuđeni smo da koristimo one preko planine Rogozne koji su u lošem stanju i kilometraža je veća", rekao je Stefanović.

Na administrativnom prelazu Jarinje, prema njegovim rečima, od uklanjanja bodljikave žice nije prošlo nijedno vozilo ili pešak, a Srbi i dalje drže u blokadi ovaj, kao i sve druge putne pravce koji vode ka Brnjaku i Jarinju.

Životne namirnice stižu alternativnim putnim pravcima na severu Kosova, a za putnički saobraćaj građani koriste i putnički voz koji saobraća dva puta dnevno od Zvečana do Kraljeva.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend