Srbija

Kuper danas u poseti Prištini

Posrednik Evropske unije u pregovorima Beograda i Prištine Robert Kuper boravi danas na Kosovu i tom prilikom će se sresti s visokim zvaničnicima Vlade Kosova.

U Prištini je njegovu posetu posredno potvrdila šefica kosovske delegacije u razgovorima Edita Tahiri, koja je izjavila da će danas biti poznato da li će 14. oktobra biti održana sledeća runda pregovora Prištine i Beograda.

U Prištini za sada nema zvaničnih najava sa kim bi Kuper mogao sutra da se sastane. Siguran je njegov susret s Editom Tahiri.

Prilikom dosadašnjih poseta Kosovu, Kuper se uvek susretao sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem i najverovatnije će tako biti i sada.

Kuper je ove sedmice boravio u Beogradu, gde se pored susreta sa šefom tima Vlade Srbije za dijalog s Prištinom Borislavom Stefanovićem susreo i sa premijerom Mirkom Cvetkovićem i zamenikom premijera i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Edita Tahiri je u subotu uveče izjavila da kosovska strana neće prihvatiti da se razgovara o prelazima Jarinje i Brnjak, na čemu insistira srpska strana, pošto to smatra unutrašnjim pitanjem države Kosovo.

Prema njenim rečima, to što srpska strana uslovljava nastavak razgovora otvaranjem političkih tema nije ništa drugo do, kako je rekla, tendencija Srbije da promeni smer tehničkog dijaloga i pretvori ga u dijalog o političkim pitanjima.

Ranije je najavljeno da će u nastavku pregovora Beograda i Prištine biti reči o pitanjima energije, telekomunikacija i regionalnoj saradnji.

Kuper će predstavnike institucija Kosova informisati o stavovima Beograda o nastavku razgovora.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend