Srbija

Malinari prekidaju sve proteste

Malinari iz zapadne Srbije prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem.

Predsednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić je rekao da je Dačić obećao da će probleme malinara izneti predsedniku države Borisu Tadiću i na sednici Vlade i da će potom biti zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

Terzić je rekao da malinari pristaju da im subvencije budu isplaćene do 31. marta naredne godine, odnosno da budu predviđene budžetom za sledeću godinu.

"Ministar je rekao da je video da kod malinara postoji razumevanje da se subvencije isplate do 31. marta 2012.", rekao je Terzić i dodao da su malinari ukazali i na malverzacije u izvozu malina i da je Dačić obećao da će policija to ispitati.

Malinari traže da sadašnja otkupna cena malina od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara i da subvencije za izvoz budu 26 dinara.

Terzić je rekao da bi malinari od Vlade Srbije najkasnije za dve sedmice trebalo da dobiju odgovor na svoje zahteve i da će do tada čekati. Dodao je da je Dačić prihvatio i zahtev malinara da se povuku prijave protiv organizatora protesta u Arilju iz avgusta ove godine.

Predsednik Unije proizvođača maline rekao je i da će malinari otići u Brisel kako bi u Evropskoj komisiji razgovarali o svojim problemima u oktupu malina.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend