Srbija

Obavezni kompleti prve pomoći

Vozači u Srbiji od danas su obavezni da u svojim vozilima imaju nove komplete prve pomoći, po propisanom srpskom standardu.

Prva pomoć moraće da se menja na svakih pet godina, a kazna za nepoštovanje te obaveze iznosi 5.000 dinara za vozače i od 60.000 do 600.000 dinara za pravna lica.

Paketi prve pomoći za koje se očekuje da ih vozači od danas imaju u svojim vozilima, u Srbiji su se pojavili u prodaji krajem 2010-te godine.

Policija će od 1. oktobra početi da kažnjava vozače koji nemaju komplete prve pomoći po domaćem standardu, a do tada će, kao i do sada kada su novi saobraćajni propisi u pitanju, samo kontrolisati i upozoravati vozače na nepravilnosti.

Cene kompleta variraju u zavisnosti od prodajnog mesta, a uglavnom se kreću oko 2.000 dinara.

Vozači mogu da koriste komplete prve pomoci sedam prozivodjača, a to su "Karan Co.", "Galenika", "MBS Tehno", "Mediteks", "Tosama", "Evropa lek" i "Altios".

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend