Srbija

Operacije srca najkasnije za šest meseci

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Đorđe Bajec izjavio je danas da će svi pacijenti sa jedinstvene liste čekanja operisati srce u narednih pet do šest meseci.

Bajec je u Zdravstvenom kutku na Adi Ciganliji objasnio da pacijenti sa liste čekanja na operaciju srca neće moći da biraju lekara i ustanovu u kojoj će biti operisani, jer je svaki centar za kardio-hirurgiju "proveren".

"Najveće liste čekanja su na Dedinju (Kardio-vaskularna klinika Dedinje), a najmanje u KCS-u jer smo slali pacijente i na druge klinike", rekao je Bajec i dodao da će novi pristup dovesti do smanjenja broja pacijenata koji čekaju operaciju srca.

Prema njegovim rečima, u KCS-u oko 370 pacijenata čeka neku intervenciju na srcu i oni bi trebalo da budu operisani u naredna tri do četiri meseca.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend