Srbija

Paralelna vlast paravojna struktura

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio da se paralelne strukture koje na severu finansira Srbija pretvaraju u paravojne strukture koje sprovode terorističke akte.

Govoreći poslanicima Skupštine Kosova o današnjoj akciji pripadnika Euleksa i Kfora na severu Kosova, Tači je rekao da su Euleks i Kfor u koordiniranoj akciji jutros obezbedili pisane i druge materijalne dokaze, uključujući i oružje koje nedvosmisleno ukazuje na vezu Beograda sa strukturama koje su deo organizovanog kriminala na severu.

"Euleks i Policija Kosova su uspeli da identifikuju osobe za koje se sumnja da su ubile pripadnika policije Kosova, heroja Kosova Envera Zumberija. Današnja akcija je imala za cilj privođenje tih osoba", kazao je Tači.

On je rekao da je shodno zakonskim procedurama nadležni sudija izdao naloge za hapšenje soba osumnjicenih za ubistvo pripadnika policije ali i za napade i paljenje prelaza Jarinje.

Prema njegovim rečima, cilj ovih ali i prethodnih akcija je ostvarivanje reda i zakona na severu zemlje i da te akcije nisu uperene protiv stanovništva Kosova koje živi na tom području.

"Mi nismo u sukobu za našim građanima na severu. Naš je cilj da obezbedimo normalne uslove života za sve gradjane koji žive na severu Kosova", rekao je Tači.

On je rekao da zvanični Beograd stoji iza kriminalnih struktura na severu zemlje.

"Možda su kriminalci koji su izvršili zločine na severu našli utočište u Beorgadu, možda i u nekim od njihovih institucija. Ilegalne paralelne strukture Srbije na severu Kosova se pretvaraju u paravojne strukture koje stoje iza terorističkih akata i organizovanog kriminala u ovom delu Kosova", rekao je Tači i dodao da su "dani ovih struktura odbrojani".

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend