Srbija

Plan za ulkanjanje barikada

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi kaže da Kosovo u saradnji sa Kforom i Euleksom priprema plan za uklanjanje barikada na severu Kosova.

Redžepi je za današnji list Epoka rekao da barikade mogu da budu uklonjene već sada, ali da treba proceniti šta će se dogoditi posle njihovog uklanjanja.

"Treba proceniti kakav nivo snaga treba upotrebiti i da li može doči do nasilja. Verujem da ćemo narednih dana postići saglasnost i da ćemo preduzeti i druge korake", kazao je Redžepi.

Pripadnici Policije i Carine Kosova se na prelaze Jarinje i Brnjak sada prevoze helikopterima Kfora i Euleksa, ali prema recima ministra Redžepiju, vrlo brzo će biti odlučeno o tome da se oni tamo prebacuju kopnenim putem.

Redžepi je odbacio kao neprihvatljivu ideju da sever Kosova privremeno bude pod nadležnošću predstavnika međunarodne zajednice.

"Ta ideja je neprihvatljiva, mi možemo da delegiramo neka pitanja nadgledanja, ali međunarodna administracija je neprihvatljiva kao ideja. Plan Ahtisarija je osnova koju treba ostvariti", kazao je Redžepi.

Ideju o privremenom međunarodnom nadzoru na severu Kosova prvi je pokrenuo potpredsednik Alijanse za budučnost Kosova Bljerim Šalja. Tu ideju nisu podržali ni predsednica, ni premijer Kosova.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend