Srbija

Policija Kosova kontroliše granicu sa Crnom Gorom

Policija Kosova u subotu je preuzela nadležnost od Kfora za obezbedjivanje granične linije sa Crnom Gorom.

Mirovne snage KFOR-a u Peći predale su komandnu odgovornost kosovskoj policiji na oko 80 kilometara granične linije sa Crnom Gorom.

Ministar unutrašnjih polova Kosova Bajram Redžepi ocenio je da Pogranična policija Kosova ima potencijala da nadgleda granicu sa Crnom Gorom.

Redžepi očekuje i dobru saradnju sa policijom Crne Gore, kao i zajedničku borbu protiv pograničnog kriminala.

Ceremonija primopredaje nadležnosti održana je u Kforovom vojnom kampu u Peći. Prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Ivan Brajović.

Policija Kosova preuzela je ranije kontrolu granične linije sa Albanijom i Makedonijom. Kfor ostaje nadležan za kontrolu administrativne linije sa Srbijom.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend