Srbija

Ponudjen maksimum povećanja zarada

Ministarstvo pravde Srbije predložilo je predstavnicima sindikata pravosudja maksimum povećanja plata...

Ministarstvo pravde Srbije predložilo je predstavnicima sindikata pravosudja maksimum povećanja plata koji je u ovoj situaciji moguć, izjavila je u utorak ministarka pravde Snežana Malović povodom generalnog štrajka zaposlenih u pravosudju.

Zaposleni u pravosudju su u ponedeljak započeli generalni štrajk, uz poštovanje minimuma procesa rada. Oni traže da se iz sredstava uštedjenih u reformi pravosudja povećaju zarade zaposlenih u toj oblasti i osnovica podigne na 28.000 dinara.

"Naš predlog je da se plate od 1. januara naredne godine povećaju za 30 odsto, uz istovremenu preraspodelu plata u državnoj administraciji, sudstvu i tužilaštvu", kazala je Malović agenciji Beta i naglasila da se pregovori sa sindikatom nastavljaju.

Ministartvo je predložilo i da se iz prihoda ostvarenih naplatom sudskih taksi zaposlenima u sudskoj administraciji u oktobru, novembru i decembru isplati dodatna stiumalacija od po tri hiljade dinara.

Prema njenim rečima, raspon izmedju najmanje i najveće zarade bio bi gotovo prepolovljen u državnoj administraciji i smanjen sa sadašnjih 1:9 na 1:5,5. "Neto plata zaposlenih sa srednjom stručnom spremom sa 18.000 bila bi od janura 2011. povećana na 23.000 dinara", kazala je Malović.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend