Srbija

Popisano 6 miliona građana Srbije

Za osam dana popisa stanovništva i imovine u Srbiji evidentirano je oko šest miliona građana, rekla je iz Republičkog zavodu za statistiku Ljiljana Đorđević.

Prema njenim rečima, popis je ušao u rutinu i obavlja se bez problema na celoj teritoriji Srbije, pa i u Sandžaku, gde je muftija Muamer Zukorlić građane pozvao na bojkot.

Đorđevićeva je rekla da je jedan broj popisivača koji su završili posao na svojim teritorijama priskočio u pomoć svojim kolegama.

Na jugu centralne Srbije Albanci su, međutim, prema podacima popisnih komisija, uglavnom ostali dosledni odluci o bojkotu popisa koju je donela njihova Skupština odbornika triju opština – Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Tako je, zaključno s jučerašnjim danom, u Bujanovcu popisano svega nekoliko Albanaca, dok je u Preševu evidentirano samo 70 građana albanske nacionalnosti.

Predsednik Popisne komisije u Bujanovcu Boban Pavlović je rekao da je u toj opštini popisano ukupno 13.866 stanovnika i 5.151 domaćinstava.

Njegov kolega u Preševu Dragoljub Filipović je rekao Tanjugu da je u toj opštini, gde više od 90 odsto čine pripadnici albanske nacionalne manjine, do sada popisano 1.200 stanovnika i 505 stanova. On je dodao da je od 23 popisivača albanske nacionalnosti ostalo sedam.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend